Tilbage til de gode, naturlige spisevaner

Velkommen til Paleo-opskrifter.dk – stedet, hvor vi hjælper dig med inspiration, opskrifter og guides, der kan gøre paleo-livsstilen spiselig.

Her på siden finder du masser af lækre opskrifter, ingredientser og inspiration til madlavningen. 

Paleo-livsstilen behøver ikke at være svær at efterleve. Ja, faktisk er paleo i manges øjne et synonym med de simple, sunde madvaner.

Hvad er paleo?

Paleo-diæten, paleo-kuren, paleo-livsstilen, paleo-kost, stenalderkost… Ja, kært barn har mange navne. Men hvad er paleo egentlig?

Paleo betegner en målrettet tilpasning af kosten, så den svarer til dét, vi mener vores forfædre har spist i den ældste stenalder – altså, dengang mennesket var jæger-samlere. Paleo-kost lægger vægt på en diæt, der er rig på hele, uforarbejdede fødevarer – så som kød, fisk, frugt, grønt, æg, nødder, bær og kerner. Ligeledes vil man gerne undgå forarbejdede fødevarer som fx mejeriprodukter, korn, bælgfrugter og sukker.

Den grundlæggende idé med paleo er, at vores kroppe er udviklede til bedre at kunne fordøje og bearbejde uforarbejdede fødevarer. Det var jo netop disse fødevarer, som udgjorde den primære kost hos vores jæger-samler-forfædre. Når vores kost svarer til dét, som vores kroppe er udviklede til at spise, så vil det givetvis resultere i et bedre helbred og forøget velvære.

Mærk forskellen med paleo-kost

Paleo-kosten er kendt for at kaste en række forskellige fordele af sig for dem, der lever efter paleos kost-principper. Folk beretter bl.a. i stride strømme om øget velvære, forbedret livskvalitet, mere energi og en relativt hurtig opnåelse af idealvægten.

Blandt de mange gode historier derude er der også blevet foretaget flere videnskabelige undersøgelser af folk, der spiser efter paleo-principperne. Og resultaterne er slående. For eksempel hjælper paleo-kost med at nedbringe risikoen for at udvikle hjerte-kar-sygdomme og diabetes. 

Vi er sikre på, at du også vil kunne mærke forskellen med paleo-kost. Paleo-kosten er ikke det samme for alle – det er vigtigt at huske på, at det er et helt livs madvaner, der ændres med ét. Men hvis du giver dig tid til at arbejde dig godt ind i denne nye måde at spise på, så har vi prøvet det nok gange til at vide, at du med stor sandsynlighed vil blive positivt overrasket over hvad det gør ved din krop, din energi, dit overskud, dit helbred… 

Ja, kort sagt er det hele din tilværelse, der kan forandres med gode paleo-vaner.

Vi arbejder med disse madvarer

På paleo-opskrifter.dk serverer vi opskrifter og inspiration, der læner sig op ad paleo-kostens kerneprincipper. Det betyder, at vi har et fast sæt af madvarer og ingredienser, som vi tager udgangspunkt i, når vi sammensætter forskellige opskrifter til dig og din familie.

En gang imellem vil der selvfølgelig figurere nogle få forarbejdede ingredienser på sidens opskrifter. I inkluderingen af disse foretager vi en balanceret opvejning af forskellige faktorer som smag, mængder, effekt, osv. Hovedvægten af ingredienserne i vores opskrifter vil altid være på særligt udvalgte råvarer, der flugter med paleo-kostens principper.

Vi benytter bl.a. følgende ingredienser i vores opskrifter:

FrugtFriskt grøntKød fra dyr på græsØkologisk kylling
Nødder og kernerOlivenolieAvocadoKokosolie
FiskLøg og hvidløgÆgHavsalt
Urter og krydderierSvampePeberKartofler

Du kan selv justere på opskrifterne som det passer dig

Det varierer selvfølgelig fra person til person hvor strengt man ønsker at følge paleo-kostens principper. Og alt efter dine egne personlige præferencer er du fri til at variere de opskrifter, vi deler her på siden, som du ønsker det.

Med nogle af opskrifterne vil vi også præsentere nogle varianter af samme opskrift, der tager højde for de individuelle præferencer og forskelligheder, vi alle har med paleo-kosten. Det kommer dig til fordel, da du ikke behøver at opfinde den dybe tallerken selv, hvis du ønsker en variant af en opskrift.

Er du ikke så meget til at stå med det hele selv, så kan du prøve at benytte dig af de forskellige muligheder der for måltidskasser, som man kan finde mange steder på nettet, der findes på kasser der fokuserer på bedre og sundere mad, men også det mere klassiske mad. Vi har kigget om vi kunne finde en decideret paleo måltidskasse, men det er desværre ikke lykkedes os – Men skulle du have fået lyst til at prøve dette koncept – Kan du finde mange forskellige måltidskasser på denne side, som sammenligner de forskellige udbydere.

Det er nemt at lave mad med paleo

Paleo-mad lyder, i nogles ører, relativt svært. Men faktisk finder du nærmest ikke opskrifter, der er nemmere at lave end paleo-opskrifter.

Paleo-opskrifter er først og fremmest kendetegnede ved deres simplicitet. For på samme måde som den tidlige stenalderkost har bestået af simple råvarer, lige sådan har tilberedelsen også været simpel. Med paleo-opskrifter kommer du altså ikke til at løbe hovedet mod en mur; tværtimod får du hurtigt mod på at tilbringe tid i køkkenet med nemme paleo-opskrifter, alle kan lave.

Velbekomme – og værsågod at gå på opdagelse

Vi håber, at du kan finde inspiration til dine næste paleo-måltider her på paleo-opskrifter.dk. Hold løbende øje med siden, for vi tilføjer hele tiden flere spændende paleo-opskrifter – så får du også mulighed for at eksperimentere videre derhjemme.

Hvis du sidder inde med nogle gode paleo-opskrifter, som vi kunne gavne flere paleo-entusiaster ved at dele her på siden, så er du mere end velkommen til at dele opskrifterne med os!

Scroll to Top